Skaffa fjärrvärme? Här är fördelarna!

Miljövänligt, ekonomiskt, underhållsfritt och obegränsat med varmvatten. Ja, att det finns otaliga fördelar med att skaffa fjärrvärme råder inga tvivel om. Men är det egentligen värt att byta värmesystem och vad skulle det betyda för mig? Vi på – reder ut svaret!

Fjärrvärme

Bekvämt alternativ

När du skaffar fjärrvärme får du alltid en jämn och behaglig inomhus- och utomhustemperatur hemma, vare sig det är mitt i vintern eller under vårens blomstrande dagar. Du har dessutom obegränsat med varmvatten, så du behöver aldrig riskera en kalldusch. Bekvämlighet med att inte ha egen värmeproduktionsanläggning som kan medföra både oväsen och lukt i din bostad slipper du även tänka på att skaffa egna bränslen och genomföra sotning. Fjärrvärmecentralen i ditt hem tar liten plats, den är tyst och driftsäker. Enklare än så blir det inte!

Minimalt underhåll

Inte nog med all bekvämlighet. Efter installation av fjärrvärmecentralen sköter den sig i princip själv, så att du kan lägga ner värdefull tid på annat.

Ekonomiskt

Fjärrvärme är ett prisvärt alternativ för uppvärmning och är en bra investering som har lång livslängd. Kostnader för installation är låg, prisnivån på värmen är stabil och kostnader för underhåll är låga. Att köpa fjärrvärme är därför ett prisvärt alternativ, även i det långa loppet. Men det är framförallt en bra investering, både för dig själv, för miljön och för plånboken.

Snäll mot miljön

Att ha fjärrvärme som värmesystem har en ytterst liten miljöpåverkan. Detta är tack vare att fjärrvärmeproduktionen tar vara på resurser som annars skulle gå förlorade. I produktionen används nämligen rester från skogen, som exempelvis spån, toppar och grenar som annars skulle gått till spillo. Systemet tar även tillvara på den värme som uppstår vid elproduktion i kraftvärmeverk och överskottsvärme från lokala industrier.

Går du fortfarande i tankarna på att skaffa fjärrvärme? Få rådgivning hos ett proffs som kan hjälpa dig på bästa sätt när du ska byta värmesystem.

Relaterade inlägg