Takläggning i Stockholm – så väljer du rätt takläggare!

Nu såhär på vårkanten kan det vara en bra idé att boka in sin hjälp med vårens takläggning i Stockholm. Men vad är egentligen fördelarna med en ny takläggning och hur väljer man ens takläggare? Detta är några utav de vanligaste frågorna som vi får, och dessa ska vi svara på!

Anlita en professionell takläggare för takläggning i Stockholm

Höj marknadsvärdet på din bostad

Att uppdatera sitt gamla tak innebär en rad fördelar. För det första ger det bättre skydd mot Sveriges växlande klimat med väder och vind. Samtidigt påpekar ofta fastighetsmäklare att det är en god investering för att höja marknadsvärdet – vilket framför allt gynnar de som funderar på att sälja fastigheten någon gång i framtiden. Takläggning både stärker husets skydd och snyggar till utseendet på huset.

Chansa inte med kvalitén – anlita ett proffs!

Ibland behövs hela taket bytas ut vilket både stärker husets skydd och snyggar till utseendet. Många hemmafixare går i tankarna om att göra jobbet på egen hand, men det medför alltid stora risker som ofta kan leda till en större kostnad i slutändan. Undertaket behöver exempelvis anpassas efter ventilation och yttertak samt säkerställa att ingen fukt bildas. Det är en konst som är tidskrävande samtidigt som det krävs erfarenhet, säkerhet och hantverksskicklighet. Chansa därför inte med kvaliteten, utan låt ett proffs göra jobbet! Din fastighet är inte bara din bostad – oftast är det din dyrbaraste investering.

Att välja rätt takläggare i Stockholm

När du ska anlita en takläggare är det viktigt att du ställer några kontrollfrågor innan du gör ditt val. För det första bör du ställa frågan hur länge takfirman funnits – dvs, har de hängt med en längre tid så har de ofta lång erfarenhet och gör oftast bra jobb ifrån sig. Du bör även se om takläggaren kan visa referenser från lyckade takprojekt med den storts takläggning som är aktuellt för dig.

En annan viktig fråga som kan vara bra att ställa är att kika upp vilka garantier de ger på sin takläggning. Vad har takläggaren för garantier? Finns tätskiktsgaranti som omfattar och inkluderar allt nödvändigt ersättningsmaterial vid materialfel eller utförandefel. Finns det garanti för reparationer och utbyten under en längre period?

Kontrollfrågor du bör ställa innan du anlitar takläggare:

  • Är det en takfirma som bara jobbar med vissa lösningar, eller kan de erbjuda den bästa lösningen för ditt tak?
  • Redan på takfirmans sajt kan man få en bra uppfattning, är den fyllig och man enkelt kan se vad takfirman erbjuder och deras kompetens?
  • Kan de ta ett helhetsansvar vid takläggningen?
  • Prisbilden, om erbjudandet är för bra för att vara sant är det nog det! Så vilken prisbild håller takfirman?
  • Takläggning är ett riskmoment med arbete på hög höjd, jobbar takfirman säkert enligt Arbetsmiljöverkets direktiv?
  • Hur tänker de på miljöaspekten, kan de tex erbjuda takläggning med sedumtak?
  • Första intrycket är också viktigt, vilken känsla får du i kontakten med takföretaget?

Relaterade inlägg