Kan nudging stärka ditt varumärke på webben?

Nudge är ett engelskt ord som på svenska kan översättas till att knuffa eller puffa på någon för att få dennes uppmärksamhet.

Grundläggande för nudging är ju att sätta upp specifika beslutsmiljöer och dessa måste vara kopplade till målgrupp och den aktuella situationen. Detta ställer alltså krav på analys av målgrupp och kreativitet i kommunikationen kopplat till de värden företaget besitter. I sin enklaste form handlar det om att lyfta vilket mervärde man får med era produkter och tjänster. I nästa steg behöver man skapa en genomgående kommunikation, det behövs en kommunikationsidé.

Genuint innehåll blir därför viktigare än någonsin. Den digitala trenden är tydlig 80% av alla internetanvändare föredrar innehåll med god kvalitet före annonser. Men dränk inte mottagarna med innehåll, lägg bara upp innehåll när du har något av värde att ge till dina kunder.

Här kan du läsa hela blogginlägget om nudging

Relaterade inlägg