One Page trenden

Webbplatser där man har samlat allt innehåll på en sida kallas för One Page, eller Singel Page layout. Istället för en klassisk meny sker navigationen genom att du scrollar igenom sidans olika delar vilket medför att sidan bara laddas en gång. Genom att dela in webbplatsen i olika sektioner som man scrollar eller klickar sig vidare till stannar besökaren kvar på samma sida.

OnePage lösningar lämpar sig bäst för sajter som inte behöver ha så mycket innehåll, det viktiga är att informationen är relevant. Vanligen innehåller de kontaktuppgifter, karta, lite information om företaget och den produkt eller tjänst som erbjuds.

De senaste åren har One Page lösningar blivit väldigt populära. För dem som surfar med läsplattor går det oftast snabbare att sålla igenom informationen på en sida där man enkelt kan scrolla sig vidare till skillnad från klassiska navigationsmenyer där man måste klicka sig fram och vänta på att nästa sida ska laddas.

Relaterade inlägg