Hur anpassa webbplatsen till mobila enheter?

Vill du öka tillgängligheten för dina kunder och ge dem en bättre mobil upplevelse? Med responsiv webbdesign anpassar sig din webbplats efter den enhet besökaren använder. Det gör att besökaren kan navigera och hitta informationen hen söker på ett enkelt sätt oavsett om hen använder dator, mobiltelefon eller surfplatta.

responsiv designOrdet responsiv kommer från ordet respons och innebär att något svarar på något. Sitter man vid en dator är responsiv design enklast att demonstrera genom att dra i webbläsarfönstret och ändra dess storlek på skärmen, då kan man se vilka saker på hemsidan som är responsiva.

I praktiken görs detta genom att t.ex. storlek på text och bild anpassas dynamiskt efter bredden på webbläsaren. Man bestämmer också så kallade ”brytpunkter” vilket innebär att när det blir för många saker på skärmen som slåss om samma utrymme när webbläsare har en mindre yta, så omplacerar sig innehållet på skärmen och hemsidan blir istället längre. Till exempel:

‐ Tre kolumner i bredd blir till en enda lång kolumn.

‐ Bilder som kan anses irrelevanta döljs helt och hållet.

‐ Gör det lättare att använda fingret genom att förstora knappar.

Responsiv design är ett stort steg framåt i vårt sätt att finna information – vi har gått från att en hemsida skall vara en ”wow-upplevelse” till att det skall gå lätt och smidigt att hitta rätt information eller göra ett köp av en vara eller tjänst. Den stora fördelen med responsiv design är att besökaren får en väldigt bra besöksupplevelse.

Mer om:
Mobil e-handel

Relaterade inlägg