Trender Sökmotoroptimering (SEO)

Då sökmotorspindlarnas algoritmer blir mer komplexa är det viktigt med ett bra innehåll som är relevant för de sökord man jobbar med. Innehållet är en färskvara som behöver uppdateras regelbundet. Detta publiceringsperspektiv bör ligga med i den webbstrategi man har för sin hemsida.

Detta accentueras så mycket mer av Google’s senaste uppdateringar tex Caffeine på senare tid.  Här vill man leverera resultat som närmare speglar webben i realtid ser ut vid söktillfället, eller åtminstone inom någon minut. Tidigare har Googles sökmotorer sökt igenom en webben sektionsvis inom några dagar och för några år sedan kunde det ta flera månader innan en ny indexering fick genomslag.

För våra kunder betyder detta att vi alltmer jobbar med rådgivning där de sköter vissa delar av det som krävs för att lyckas med optimeringen. Det är länge sedan sökmotoroptimering (SEO) enbart handlade om några metataggar och ett gäng externa länkar.

Relaterade inlägg